Iedere dag yoga

Yoga beoefen ik al jaren want het maakt een mega groot verschil in het herstelproces van hersenletsel. Het brengt mijn energie in balans, maakt dat ik me fitter voel én meer aankan. 

Ik deed dagelijks een half uur tot een uur yoga. Begin april heb ik dit uitgebreid en nu besteed ik 1,5 - 2 uur aan yoga. Iedere dag. In dit blog vertel ik je waarom ik hier zo blij van wordt:

Wat yoga voor mij doet

Yay! Ik heb me nog nooit zo fit en sterk gevoeld! Door deze yoga practice kan ik veel meer aan, heb ik echt heel veel meer 'kwaliteit van leven', zoals ze het zo mooi noemen.

Alle voordelen die ik ervaar op een rij:

Ik slaap 8-9 uur, i.p.v. 10-11 uur
Ik sta uitgeruster op
Voel me fit
Voel me soepeler
Heb veel sterkere spieren
Voel me minder stijf
Ik heb meer energie
Ik kan meer activiteiten aan op een dag
Ik doe dus meer en met minder moeite
Ik voel me meer helder in mijn hoofd
Ik kan mentaal meer aan

Dit is dus een ritme wat voor mij enorm goed werkt. Ik beoefen verschillende vormen van yoga, van rustige flows tot krachtige flows en laat me bij mijn keuze leiden door mijn lichaam. Dat geeft zelf aan wat het nodig heeft. 

En voor de duidelijkheid: dit is geen blog om je te vertellen dat je iedere dag 2 uur yoga moet doen. Het is om je te inspireren. Voor iedereen is iets anders goed. Ieder lichaam en ieder mens is anders. Zoek altijd naar wat bij jou past. 

Doe jij aan yoga? Wat doet het voor jou? Ik ben benieuwd, laat het me weten in de reacties!

yoga voordelen voor je gezondheid gezonde leefstijl yoga voor iedere dag

Foto: Polina Tankilevitch

Leave a Reply

Your email address will not be published.