Zeep is zo lekker fris

Heb jij ook altijd geleerd dat zeep goed is? Het is lekker fris en je wordt er lekker schoon van. En met alle geuren die verkrijgbaar zijn is het zo normaal geworden om je te wassen met een lekker riekend zeepje.

Maar is zeep wel zo goed?

Helemaal niet!

En dan heb ik het in dit blog niet over alle chemicaliën, microscopisch kleine plasticdeeltjes en wat er nog meer in de cocktail zit en wat door onze huid wordt opgenomen.

Nee, in dit blog staat de zuurgraad (ph-waarde) van de huid centraal. De huid is het eerste contact van ons lichaam met de buitenwereld. Hier worden bacteriën en hun kameraden geweerd. Om dat mogelijk te maken is onze huid best zuur, zodat bacteriën geen overlevingskans hebben. Daar is een broeierige omgeving voor nodig, dus wat zuur en koelte doet wonderen voor je gezondheid 😉 . Onze normale gemiddelde ph-waarde is 5,5.

Zeep verstoort de ph-balans

Was je je met zeep? Dan heeft je huid daarna zo'n 3 uur nodig om de zuurgraad te herstellen! Dat is bijna heel de ochtend. 

In die tijd ben je vatbaarder voor bacteriën en je lichaam moet harder werken en energie besteden aan herstelwerk. Maar vooral: waarom zouden we producten gebruiken die onze gezondheid niet ondersteunen? 

Kiezen voor een ph-neutrale zeep heeft een hoop voordelen. Deze tast de ph-waarde van de huid namelijk niet aan. En zou houden we de werking van ons grootste orgaan goed in stand 😉 .

Zelf gebruik ik de ph-neutrale zeep van Aloë Vera Forever. En weet je, door de natuurlijke ingrediënten voelt deze zeep veel zachter aan op je huid én droogt je huid ook niet uit!

Welke zeep gebruik jij? Laat het me weten in de reacties...

aloevera handzeep biologische organische natuurlijke handreiniger aloe vera forever living products shampoo conditioner

Wil je meer weten over aloe vera producten?

Dat kan offline maar ook online. Je bent welkom in Hellevoetsluis, of online via Zoom. Je kunt de aloe dan niet uitproberen, maar ik kan je er wel alles over vertellen en je veel laten zien. En bestellen? Dat kan gewoon bij je thuisbezorgd worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.