Meditatie is inmiddels een bekende term, maar ik merk dat nog zoveel mensen eigenlijk geen idee hebben wat mediteren precies inhoudt. Als je wilt gaan mediteren dan wil je natuurlijk wel eerst weten wat meditatie is.


Vergeet de monnik


Iedereen kent wel de monnik die hele dagen op een berg in lotushouding zit te mediteren. Helemaal prima natuurlijk voor die monnik, maar gelukkig is meditatie niet alleen op die manier te beoefenen. Meditatie is een praktische tool die je in het dagelijks leven kunt toepassen om mentaal tot rust te komen.


Meditatie is mentaal tot rust komen


Mediteren is het tot rust brengen van je denken door middel van diverse technieken. Zo zijn er technieken om je ademhaling te reguleren of je lichaamsbewustzijn te vergroten. Maar ook zijn er meditatietechnieken die je helpen om gewoontes te veranderen, denkpatronen te doorbreken, je concentratie te verbeteren of om je intuïtie te versterken. In dit laatste geval kun je meditatie ook toepassen om kennis op te doen. Leren door te mediteren zogezegd. Meditatie kun je gericht toepassen om je gezondheid te verbeteren. Ook hier zijn specifieke technieken voor.


Rust in je hoofd


Dus door middel van het toepassen van technieken breng je rust in je hoofd. Hierdoor komt ook je lichaam tot rust. Dat merk je doordat je je meer ontspannen voelt. Supereffectief, want door deze ontspanning krijgen de lichaamsprocessen meer ruimte om goed te functioneren. Mediteren heeft daarmee veel gezondheidsvoordelen.Leave a Reply

Your email address will not be published.