Ben jij ook altijd bezig? En voelt het zó ongemakkelijk om in stilte te zijn? Geeft het je het gevoel dat je niets doet, terwijl er zoveel gedaan moet worden?

Veelal hebben we een diepgewortelde overtuiging dat we moeten doen. Actief bezig moeten zijn. Anders ben je toch wel lui. Maar is dat ook echt zo?

Niemand houdt het op lange termijn vol om altijd bezig te zijn. Toch heeft de samenleving zich zo ontwikkeld, dat we altijd van hot naar her rennen. Lege ruimte in de agenda wordt altijd opgevuld. Wordt het van ons verwacht om een bezige bij te zijn? Willen we misschien zoveel mogelijk uit het leven halen? Omdat je nooit weet hoe lang het duurt? Maar als dat zo is, besteden we onze tijd dan wel aan die dingen waar we van houden?

Terug naar de stilte.
Wat is mediteren, is dat dan niets doen?

Integendeel, meditatie is heel actief. Maar het is een ander soort actie dan we gewend zijn. We zijn niet fysiek bezig, maar mentaal. Innerlijke rust en balans komen niet vanzelf, daar moet je mentaal voor werken. Je gebruikt je mind en je denken op een andere manier dan in het dagelijks leven gebruikelijk is. Laten we het ‘mentaal doen’ noemen. Door te doen, kom je bij het zijn. Zijn is een staat van innerlijke rust, balans, ontspanning én stilte.  

Stel nu dat zitten mag. Dat stil zijn mag. Dat zomaar zijn, zonder iets te hoeven, normaal is. Dan zou je kunnen leven op een tempo wat bij je past en op ieder moment je rust kunnen vinden. Je zou jezelf de hele dag door kunnen opladen met energie. De acties die je neemt zouden vanuit een innerlijke balans komen waardoor je veel effectiever bent en je doelen veel makkelijker bereikt.

Je komt in je kracht en gelooft in jezelf. Dit straal je uit en je komt in een positieve flow waarbij je steeds meer aantrekt wat bij jou past. Je leven groeit naar een steeds mooier leven. Dat is wat mediteren je brengt…

Welkom in de stilte...

Leave a Reply

Your email address will not be published.