De 3 fasen van meditatie

Voor ik hersenletsel opliep, had ik nauwelijks van meditatie gehoord. Veel van jullie weten wel dat ik destijds geen hulp kreeg en daardoor mijn eigen weg ben gaan zoeken. Achteraf was dit een cadeau, want als die hulp er wel was geweest, was ik nooit zo vastberaden mijn eigen pad gaan volgen. Dan had ik nooit zoveel kennis en kunde opgedaan over zelfgenezing en was ik nooit zo goed hersteld. Was ik ook nooit meditatiedocent geworden en allemachies dit is echt een nieuw-geboren talent van me gebleken. Ik geef alle (live) meditaties intuïtief en hoe vaak ik al niet heb gehoord van mensen bij wie ‘mediteren nooit lukte’, dat ze nu wél resultaat boeken én het leuk gaan vinden! Dat maakt me zo dankbaar en dit is ook echt waar ik het voor doe.

Wat doet meditatie voor je?

In beginsel helpt meditatie je om:

Rust in je hoofd te krijgen
Controle te krijgen over je gedachten
Meer te ontspannen
Je minder druk te maken
Veel beter te slapen
Je minder te laten meeslepen in de turbulente wereld om je heen.

Meditatie wordt een leefstijl

Dat is het al waard om dagelijks een half uur te mediteren zou je zeggen. Ga je verder met mediteren, dan ga je zien dat alle bovenstaande een levensstijl voor je wordt. Rondmalende gedachten beschouw je niet meer als ‘normaal’, een slechte nachtrust motiveert je om extra te mediteren. Je weet dat slecht slapen en spanning helemaal niet normaal zijn én dat je er zelf controle over hebt. Het maakt dat je in je kracht komt te staan omdat je nu tools hebt om je ‘binnenwereld’ te beïnvloeden.

Daarnaast ga je merken dat*:

Je zelf je gedachten bepaalt
Je zelf je emoties bepaalt
Je je energie naar een hoger level kunt brengen
Je zelf vormgeeft aan je karakter
Je je gezondheid naar een hoger level kunt brengen
Je ziekteverschijnselen kunt verminderen danwel oplossen of zelfs voorkomen.

* Over al deze onderwerpen volgen aparte blogs

Diepe meditatie

Mediteren op universeel level

Duik je echt  diep in meditatie, dan kom je bij het uiteindelijke doel van meditatie (alsof bovenstaande niet al fantastisch is 😉). En dat is? Eén worden met al-dat-is, met het bestaan in zijn totaliteit en puurste vorm van bewustzijn.

Je gaat je bewustzijn verruimen waardoor je voelt dat je deel uitmaakt van het grotere geheel, het totale leven en alle levensvormen die er zijn. Meditatie geeft je op dit niveau antwoord op de zin van het leven.
Je voelt je verbonden met al-wat-leeft en weet dat je verbonden bent met ‘de ander’. Die beschouw je niet zozeer als een ander maar als een andere unieke uiting van het leven, van bewustzijn.
Mediteren is meer dan ontspannen en stressmanagement diepe meditatie

Mediteren via de app?

Volg mijn geleide meditaties wanneer het je uitkomt via de app Patreon. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.