Valkuilen tijdens je herstelproces: zo voorkom je ze


Ineens loop je vast. Je was zo goed bezig en toch moet je een flinke stap terugdoen in het herstelproces van hersenletsel wat je doormaakt. Wat is er gebeurt? Je bent in je valkuil gestapt.


Ik heb het zelf met enige regelmaat. Soms werk ik gewoon té hard aan mijn gezondheid. Blokkeer ik mijn eigen pad. Ja echt 😉. Omdat ik mijn leven op de rit wil krijgen. Omdat ik nogal wat uitdagingen op m’n bord heb gekregen. Omdat ik wil regelen dat alles goedkomt. Maar de enige lange-termijn oplossing is natuurlijk beter worden. En als dat betekent dat het leven op korte termijn een uitdaging is, dan is dat zo. Meer over mijn valkuil-avontuur hoor je in dit vlog.


Zelfreflectie


Een valkuil op tijd ontdekken vraagt om veel zelfreflectie. Jezelf continu in de gaten houden zeg maar 😉. De eerste keren merk je het pas als je al in die kuil ligt. Maar daardoor leer je je risicomomenten wel goed kennen. Op die manier ben je er steeds sneller bij en kun je je koers bijstellen. Vind je een pad om die kuil heen.


Wat is jouw grootste kracht?


Wat zijn jouw sterke punten? Want vaak zijn dit ook de valkuilen waar je mee te maken krijgt!

Je bent er zó goed in en je wilt het op je allerbest doen. En dat is vaak teveel van het goede. Het is dus goed opletten wanneer jouw sterke punt niet langer je kracht is. Een stap terug nemen, de situatie van een afstand bekijken en weer je balans vinden. Heb je ‘m weer…yep, alles draait om balans en evenwicht 😉.In dit blog lees je de 6 meest voorkomende valkuilen in het hersteltraject.

Leave a Reply

Your email address will not be published.