Een business bouwen is een creatieproces

Logisch ondernemen. In een begrijpelijke volgorde, van A naar Z. Een goed plan. Doordacht, volledig uitgewerkt. Een netjes samenhangend geheel. Je focussen op één ding. Net dat éne waar je écht goed in bent. 

Verleden tijd.

In 2020 is ondernemen creëren. Het is een creatief proces waarbij je 'iets' opzet wat uit jezelf komt. Iets waar je als mens blij van wordt. Iets waarmee je jouw inzichten en waarden deelt met wie zich daardoor geïnspireerd voelt. En dat 'iets', dat noem je dan een business. Gewoon omdat het goed klinkt ;-). 

Oh en focussen op die ene specialiteit van je? Wat een onzin. Wat een beperking vooral. Want kun je werkelijk maar in één ding goed zijn? Of mag je alleen een business beginnen in datgene waarin je uitblinkt? Zou dat niet enorm zonde zijn? Niet alleen van al je andere talenten, maar vooral van je ondernemersplezier. Van de lol die je erin hebt om uiting te geven aan je creativiteit. 

Wat is dus een business?

Een business is dus eigenlijk de vorm waarin jij uiting geeft aan je persoonlijke creativiteit. 

Een business is de vorm waarbinnen jij jouw waarde deelt met wie deze wilt ontvangen.

Een business is jouw unieke bijdrage aan de mensheid. 


Daar kun je toch niet van eten?

Jawel hoor, want waarde ontvangt waarde. Waarde die je geeft, komt naar je terug. Ook in euro's dus. 

Ondernemersregels

Leuk, laten we een paar regels opstellen voor zo'n creatieve business-van-de-toekomst.

Morgen weer een dag. Laten we vooral het 'moeten' eruit halen. Er moet namelijk helemaal niets. Je hoeft niet eens iets te doen vandaag. Vandaag bepaalt niet langer het succes van morgen. Jouw flow, jouw energie nu, bepaalt jouw resultaat van de toekomst. Zegt jouw energie dat het tijd is voor zelfzorg, dan is dat net zo goed werken aan je business. Je business is immers een uiting van jezelf.
Vergeet de zichtbaarheid. Je hoeft niet aanwezig te zijn op social media en te adverteren om je zichtbaarheid te vergroten. Dat mag natuurlijk wel. Maar het is geen randvoorwaarde. Contact met mensen, jouw persoonlijke netwerk, is het hart van jouw business. Van hart tot hart dus eigenlijk en dat leidt tot groei.
Je hoeft niet de juiste content te creëren die precies aansluit bij dat waar je ideale klant op zit te wachten. Niemand zit namelijk 'ergens op te wachten'. Waar het om gaat, is dat je creëert wat bij jou past op het moment dat het past. Het is een groeiproces, iets wat mag ontstaan. We groeien immers allemaal en volgen allemaal ons eigen pad, zeker jouw ideale klant...
Alles wat je hebt geleerd over (online) ondernemen, mag je vergeten. Je mag alles namelijk helemaal zo doen als je het zelf wilt. Maak jezelf vrij! De energie die daaruit komt, is als de motor die je bedrijf in beweging zet. 
Is dat dan allemaal niet goed? Natuurlijk wel! Het is perfect als het bij je past. Als het goed voelt voor je, volg dan vooral alles wat je hebt geleerd en ontdekt. Maar maak je eigen regels. Laat het jouw spel zijn. Jouw creatie. Doe iets niet omdat het op die manier zou werken. Probeer uit, verander, tot je een mix hebt die voor jou werkt. 
Alles draait om intentie. Jouw intentie, jouw mindset, jouw energie, jouw flow. Als je halve dagen zit te doodlen omdat je daarvan in zo'n lekkere flow komt, dan ben je hartstikke productief. Want wat je vanuit die flow in je business uitzet, gaat mensen raken, inspireren.
Alles is energie. Het gaat niet om wat je doet. Het gaat niet om hoe je het doet. Het gaat om de intentie achter de actie.
Je mag veranderen. Je hoeft niet altijd hetzelfde te blijven doen. Jij verandert, het leven verandert, je klant verandert. Dus waarom vasthouden aan hetzelfde? Dat mag natuurlijk wel ;-).

Jij bent de kern van je business. Dus wat jij uitstraalt = wat je in je bedrijf stopt = wat naar je terugkomt. Groei jij, dan ontwikkelt je business. En dat is helemaal goed. Ook al ziet nu nog niemand het Grote Plan, als jij het maar ziet ontstaan. 

Je business is een deel van jouw. Het maakt deel uit van je leefstijl en van wie je bent. Er bestaat niet een 'werkleven' en een 'privéleven'. Soms ben je bezig met ondernemen, soms niet. Maar de tijd dat je de deur uitging en veranderde in die ondernemer, is voorbij. Je hoeft helemaal niet te veranderen. Jij bent jij en dat mag je uiten in al zijn facetten. Je mag jezelf zijn in je ware, meest pure vorm. Dat is de kern van ondernemen. De kern van je business.

Heeft  dit blog je geïnspireerd?

Deel het dan met AL je vrienden, bekenden en onbekenden 😉 Gewoon omdat je ze ook wat inspiratie gunt 😉 

Wil je mijn creatieve ondernemersproces supporten? 

Dan nodig ik je uit om een donatie te doen voor een vrij bedrag naar keuze via paypal.


stephanie van schie joyous mind inspired by life ondernemen is creeren creatief proces

Wil je graag LIVE geleide meditaties volgen?

Doe mee met een wekelijkse geleide meditatie waarin we ons met elkaar verbinden. We openen ons hart en maken contact met onze intuïtie. We laten universele liefde door ons heen stromen en delen deze met de wereld. Verhoog de energetische frequentie van de aarde en laat liefde de waarheid zijn en machtiger dan angst.

Kom in je Kracht met meditatie!

Alle meditaties worden geleid door Stephanie. Ervaring is niet nodig.

Ik vraag een bijdrage van € 2,50 per meditatie. Betalen kan makkelijk via een Tikkie of paypal.

Dag/tijd: dinsdag 10.00 uur - 10.30 uur en woensdag/donderdagavond 19.00 - 19.30 uur.

Meld je hieronder aan

REGISTER YOUR SPOT NOW

Enter your details below to get instant access to [enter lead magnet name here]

We process your personal data as stated in our Privacy Policy. You may withdraw your consent at any time by clicking the unsubscribe link at the bottom of any of our emails.

Close

Leave a Reply

Your email address will not be published.