Licht aan het eind van de tunnel

Er is heel veel licht. Ik zie en voel hoe de wereld steeds lichter wordt.

In deze tijd waarin heel veel angst en onzekerheid wordt ervaren, zie ik steeds meer licht ontstaan. Langzaam ontdekken meer en meer mensen hun kracht. De kracht van hun ware zelf.

We mogen vragen stellen

Mensen groeien, stellen vragen, worden kritisch. Als je leeft in angst, leg je de macht over jouw toekomst, over je leven, in handen van degenen die opstaan om aan de macht te komen. Als je je bewust bent van je eigen kracht, neem je verantwoordelijkheid voor je eigen leven en houd je de macht bij jezelf. Niemand kan ooit machtig zijn, als die macht hem niet gegeven wordt. Niemand kan je iets opleggen, als je dat niet toelaat. Als je accepteert dat een ander voor jou de regels bepaalt, dan geef je die ander de macht over jouw leven. Maar als je jouw eigen keuzes blijft maken, dan heeft niemand invloed op je … en dus geen macht over je.

We zijn allemaal mens

Wij hebben geen herder nodig die ons hoedt. Wij hebben verbinding nodig. Verbinding met elkaar, want vanuit verbinding ontstaat respect. Vanuit respect gunnen we elkaar vrijheid. Vanuit dat gunnen ontstaat leefruimte voor iedereen. Ruimte waarbinnen iedereen vrij kan zijn op zijn eigen manier. Iedereen binnen die verbinding. Geen verbinding waarin alle neuzen dezelfde kant opstaan. Maar een verbinding waarin we beseffen dat we één zijn. Onder onze unieke karakters ligt de gezamenlijke bron van mens-zijn.

De maatschappij brokkelt af...

We leven op dit moment in een wereld die wordt afgebroken. De maatschappij zoals deze was werkte in veel opzichten niet meer. In toenemende mate ervaren mensen stress, burn-out en stress-gerelateerde of zogenoemde maatschappelijke ziekten. Met onze leefstijl hebben we de planeet dusdanig verarmd dat we ons eigen voortbestaan dwarsbomen. Verandering was nodig, maar in welke richting? Veel goede initiatieven waren al ontstaan. Duurzame manieren van leven staken de kop op Er ontstonden projecten voor vergroening, behoud van bosgebieden, hergebruik, minimaliseren van consumptie en nog zoveel meer.

De maatschappij is nu als een volgeladen trein die een wissel nadert. We kunnen de ene kant op, of de andere kant, maar doorgaan op hetzelfde spoor is geen optie meer.

Bouwen aan een nieuwe samenleving

Wat eigenlijk gebeurt, is dat de basis wordt gelegd voor een nieuwe samenleving. ‘Samen’leving is hierbij niet meer het juiste woord. De regels die nu worden geïmplementeerd, zijn de bouwstenen voor een samenleving in apartheid. Onderlinge afstand en onpersoonlijk contact. Gezichtsmaskers verhullen gezichtsuitdrukkingen en creëren een mentale afstand. Het contact gaat vooral via machines, en dit lijkt alleen maar toe te nemen. We worden gecontroleerd tot in detail. Waar we zijn, waar en hoe we ons voortbewegen. De informatie was al beschikbaar (privacy is een illusie), maar nu wordt er veel intenser controle uitgeoefend. De volgende stap is het 5 g netwerk. Dit netwerk verbindt zich met de elektromagnetische straling in ons en niet met apparaten. Zo kun je ook zonder telefoon gevolgd (en beïnvloed!) worden.

Het ene treinspoor

Hoe dit verder gaat? Het contact met machines wordt steeds intenser, tot we uiteindelijk zo verbonden zijn met machines, dat het ons denken gaat beheersen. Dit is geen science fiction, dit is real time. In 1932 was het science fiction, toen Aldous Huxley het boek ‘A brave new world’ schreef. Mocht je toen gewoon lezen voor je literatuurlijst. We gaan toe naar een door machines bestuurde wereld, terwijl we zelf hoe langer hoe meer ‘machine worden’.

Het andere treinspoor

Of toch niet? Want puntje bij paaltje kunnen wij helemaal niet verbinden met machines. Wij hebben een hart en dat hart dat spreekt. Dat wil verbondenheid en samenzijn met mensen. Dat vind dat de techniek zich ver genoeg ontwikkeld heeft en het tijd is om juist de verbinding met het werkelijke leven te versterken. Om de natuur te herstellen, onze bron. Wij zijn natuur, wist je dat? Laten we natuurlijk doen! Laten we samen gaan leven. Vanuit ons hart!

Een nieuwe leefstijl ontwikkelen

Wij bepalen de koers. Wij zijn nogal in de meerderheid namelijk t.o.v. het handje herders. Zodra we ons bewust worden van onze kracht (en het licht in ons), bepalen wij in welke richting het leven zich gaat ontwikkelen. Geloof niet langer. Stel vragen, onderzoek. Wij zijn ‘in control’. En die controle pakken we door ons hart te openen. De energie van ons hart is krachtiger dan alle negativiteit die op ons afgevuurd kan worden. Luister naar wat je hart je vertelt, maak contact met je intuïtie en leef!

Nieuwe Tijden na corona

Samen ons hart openen

Doe mee met een wekelijkse geleide meditatie waarin we ons met elkaar verbinden. We openen ons hart, maken contact met onze intuïtie en gaan vanuit die liefde bouwen aan een nieuwe samenleving. 

Kom in je Kracht met meditatie!

Alle meditaties worden geleid door Stephanie. 

Deelname kost € 5,- per week of 2 meditaties. Na de eerste meditatie ontvang je een betaallink.

Dag/tijd: dinsdag en zaterdag, 10.00 uur - 10.30 uur

Meld je hieronder aan

Leave a Reply

Your email address will not be published.