Als ik twee boeken mag kiezen die me het meest geïnspireerd hebben van alles wat ik ooit gelezen heb, dan kies ik zonder twijfel voor de boeken van Norman Doidge:

The Brain that changes itself

Norman Doidge The Brain that changes itself neuroplasticity neuroplasticiteit

The brain's way of healing

Norman Doidge The brains way of healing neuroplasticity neuroplasticiteit

Zijn boeken hebben mijn kijk op hersenletsel voorgoed veranderd. Ik geloofde met heel mijn hart in mogelijkheden tot herstel. Maar Norman Doidge liet het zien. Hij laat in zijn boeken de verbazingwekkende mogelijkheden van het brein zien. Vanuit wetenschappelijke studies én waargebeurde verhalen van mensen die herstelden waar dat door iedereen voor onmogelijk werd gehouden.


In zijn boeken neemt de schrijver je mee op zijn reis door de wereld van neuroplasticiteit. Via persoonlijke ervaringen van mensen laat hij zien tot welke immense aanpassingen ons brein in staat is. Van zelfherstel tot bijzonder effectieve therapieën, in zijn boeken ontdek je een hele nieuwe wereld.


Bij ieder verhaal wordt uitgebreid ingegaan op de wetenschappelijke kant. Studies worden besproken en vele betrokken wetenschappers komen aan het woord.


Je leest over een vrouw met slechts één hersenhelft, die het werk voor beide hersenhelften uitvoert. Je leest over een man die volledig hersteld van verlamming na een beroerte en nog veel en veel meer bijzondere verhalen.


Duik in de wereld van het brein en laat je verbazen…

Bekijk de boeken van Norman Doidge op Bookdepository:

Free Delivery on all Books at Book Depository

Leave a Reply

Your email address will not be published.