Wist je dat kristallen je meditatie versterken?

Kristallen bezitten een zuiverende en helende kracht die jouw energie in balans brengt.

Mediteren met kristallen ondersteunt dus het genezingsproces!


Hoe werkt dat?


Alles wat je ziet, bestaat uit energie. Die energie is niet zichtbaar voor onze ogen, maar wel voelbaar. Denk maar aan wanneer je een ruimte inloopt en een bepaalde sfeer voelt. Energie is vergelijkbaar met een wifi signaal dat je niet kunt zien terwijl het er wel degelijk is. Ook wij mensen stralen energie uit. Het is een elektromagnetisch veld dat zich om ons heen bevindt en dus ook meetbaar. Deze energie heeft heel veel frequenties. Hoe hoger de frequentie, hoe lichter de energie. Bevind je je in een hoge frequentie, dan voel je je totaal gelukkig en gezond. Maar voel je je zwaarmoedig, dan zit je in een hele lage frequentie. De laagste frequenties zijn het niveau waar ziekte ontstaat.

Als je uit balans bent, bijvoorbeeld door stress of ziekte, dan is je energieveld ook uit balans. De frequentie van je energie is dan laag en het energieveld om je heen is onregelmatig en klein. Vanuit deze energie kun je niet helen, want de energie van genezing (gezondheid) zit op een hoge frequentie.


Om te kunnen helen moet je dus jouw eigen energie verhogen en je energieveld weer in balans brengen. En dit is waar kristallen een bijzondere waarde bieden. Kristallen hebben een hele hoge frequentie. Ze zijn zuiverend en helend. Net zoals wij energie uitstralen, doen kristallen dat ook. De energie die zij uitstralen verbetert de kwaliteit van jouw energie. De kristallen zijn slechts weinig beïnvloedbaar door energie van lage frequenties. Hoewel de steen door gebruik aan kracht verliest, kan deze gemakkelijk worden gereinigd en opgeladen. En ook al is jouw energieveld groter dan het kristal wat je gebruikt, de kracht van het kristal is sterker door de hoge frequentie.


Kun je de energie van een kristal voelen?


Jazeker kan dat. Je kunt de energie goed voelen in je lichaam. Je merkt vaak verandering in hoe je je voelt. Vooral door alert te zijn op de signalen van je lichaam en door op te letten hoe je je voelt, merk je wat de energie met je doet. Soms ga je ervan geeuwen of zuchten. Je lichaam laat dan spanning los. Soms voel je jezelf zachter worden. Als je vaker met een kristal mediteert zul je merken dat het altijd anders is.

Als je een kristal in je handen houdt, kun je met wat oefening ook een trilling of golvende beweging waarnemen.


Heb je ervaring nodig om te kunnen mediteren met kristallen?


Nee, die ervaring ga je opdoen. Want in het begin is het wennen om je af te stemmen op het kristal in je hand. Maar naarmate je er meer mee werkt gaat dat steeds makkelijker. En het kristal straalt zijn energie sowieso uit. De reden waarom focus belangrijk is, is dat je jezelf dan openstelt om de helende energie te ontvangen.


Hoe kun je mediteren met kristallen?


Er zijn meerdere technieken om te mediteren met kristallen.

Hier geef ik je er alvast één:


  • Kies voor een kristal dat gemakkelijk in je handpalm past.
  • Leg hem in een van je handpalmen en leg de andere handpalm er bovenop. Of kies ervoor om een kommetje te maken van je handen en het kristal daarin te leggen.
  • Zorg dat je ontspannen rechtop zit.
  • Sluit rustig je ogen en breng je aandacht naar je ademhaling.
  • Laat je lichaam ontspannen en je adem tot rust komen.
  • Breng dan je aandacht naar de steen in je handen. Voel hem in je handpalmen. Laat je handen zacht worden, ontspannen.
  • Stel je dan voor dat je inademt via het kristal in je handen. Adem als het ware de energie van het kristal in.
  • Adem uit door je mond. Neem de tijd voor iedere ademhaling, adem rustig en diep.
  • Mediteer zo lang als je prettig vindt. Je kunt ook meerdere keren een korte meditatie doen.
  • Beëindig je meditatie door het kristal te bedanken en open rustig je ogen.


Hoe kom ik aan een kristal?


Wil je aan de slag met het mediteren met kristallen? Dan heb ik iets leuks voor je.

Ik mediteer zelf met kwarts kristallen. Kwarts heeft als extra positieve eigenschap dat het gemakkelijk informatie opneemt. Momenteel werk ik met een aantal kristallen om deze gericht af te stemmen op de energie van genezing. Ze zijn verbonden met het moederkristal (een kristal van bijna 5 kg!) en kunnen van daaruit op afstand worden geladen. Deze energie is dus nog krachtiger en het kristal is daarmee een krachtige helper in het genezingsproces. Deze geladen kristallen komen binnenkort beschikbaar in de webshop. Wil je meer weten? Stuur me een bericht, je ontvangt binnen een dag antwoord.Ik vind het mediteren nog lastig, krijg ik begeleiding?


Ja! Ik ga regelmatig online geleide groepsmeditaties organiseren. Deze bijeenkomsten zijn gratis voor wie een kristal aanschaft uit de webshop. En je kunt ongelimiteerd mee blijven doen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.