Mediteren, dat helpt toch tegen stress?

Mediteren is fantastisch om stress te voorkomen en op te lossen. En dat is niet omdat het je doet ontspannen. Ik zou zelfs zeggen dat 'ontspannen' niet meer is dan een zeer gewenste bijwerking is 😉 . Maar het is niet het doel van meditatie. 

Mediteren is de weg naar binnen

Via meditatie kom je in contact met je intuïtie, met je innerlijke zelf. Mediteren brengt je op een plek diep van binnen waar je gedachten stil worden. Op die plek worden gedachten vervangen door een diep innerlijk weten. Je voelt aan wat klopt en wat niet, je ontvangt zelfs informatie. Antwoorden op vragen worden gegeven, maar alleen gehoord in de stilte. De stilte van het niet-denken. 

Je kunt gedachten niet stoppen

Maar je kunt gedachten toch niet helemaal stil krijgen? Niet-denken, bestaat dat wel? 

Gedachten stoppen, dat kan niet. Er zullen altijd gedachten zijn. Maar je brein kent verschillende delen. Of misschien kan ik beter zeggen 'je mind', want gedachten zijn niet aanwezig in je fysieke brein. Ze maken deel uit van je bewustzijn. De stilte én het niet-denken bevinden zich in het midden, diep onder al die gedachten zit een oase van rust verborgen. Zoals er windstilte heerst in het oog van de orkaan. En die plek, dat is de poort naar stilte, naar intuïtie, naar genezing, naar innerlijke vrede én naar geluk. Want geluk komt voort uit innerlijke rust.

Hoe kom ik in die oase van stilte?

Door te mediteren 😉 Oké heel flauw...

De plek vinden waar al het denken stilvalt, doe je door je aandacht uit het denken te halen. Als een magneet word je aandacht steeds in gedachten getrokken en de manier om stilte te vinden is door die magneet minder sterk te maken. Door niet mee te gaan in die gedachten. Je observeert ze niet, je laat ze niet passeren. Je gaat er helemaal van weg. Naar je werkelijke zelf. 

In een meditatie brengen we vaak onze focus ergens heen. Zeker tijdens een visualisatie meditatie. Dat geeft heel veel rust en kan ook inzichten geven, maar diepe stilte vind je alleen in de stilte onder het denken. 

Ons hele leven zijn we met onze aandacht bij 'dingen'. Dat hebben we ook van baby af geleerd: de aandacht naar buiten richten. Weg van onszelf. Niet alleen wij, dit is al duizenden jaren de norm. Het lijkt daardoor net of er niets anders bestaat, maar het tegendeel is waar. De stilte-onder-het-denken is de normale plek om vanuit te leven. Hier valt de noodzaak weg om te oordelen, om een mening te hebben. Hier leef je in het moment, tijd krijgt een andere betekenis. Hier ben je je ware zelf. 

mediteren is meer dan ontspannen tegen stress innerlijke stilte vinden

Samen ons hart openen

Doe mee met een wekelijkse geleide meditatie waarin we ons met elkaar verbinden. We openen ons hart, maken contact met onze intuïtie en gaan vanuit die liefde bouwen aan een nieuwe samenleving. 

Kom in je Kracht met meditatie!

Alle meditaties worden geleid door Stephanie. 

Deelname kost € 5,- per week of 2 meditaties. Na de eerste meditatie ontvang je een betaallink.

Dag/tijd: dinsdag en zaterdag, 10.00 uur - 10.30 uur

Meld je hieronder aan

Leave a Reply

Your email address will not be published.