Iedere keer dat je besluit om te mediteren, zet je een stap op de weg naar innerlijke rust. Naar meer balans in je leven. Want meditatie maakt je evenwichtiger. Die reis naar balans houd je maar op één manier vol: maak er een feest van! Door jezelf te belonen voor het feit dat je actie hebt ondernomen ontstaat er een positief gevoel diep van binnen. Je bent doorgegaan en daarvoor mag je jezelf echt bedanken.  

Waarom is zelfwaardering zo belangrijk?  

Door jezelf te waarderen en je successen te vieren, breng je jezelf in een positieve flow. En die flow, die zorgt ervoor dat het makkelijker wordt. Maar ook leuker! En daardoor houdt je mediteren moeiteloos vol. Want alleen als je dingen doet waar je van houdt, blijf je ermee doorgaan. En de eerste stap is om te zorgen dat het leuk is om te doen.  

Successen zijn vaak klein en verborgen in ogenschijnlijk niet zulke succesvolle zaken. Net zoals geluk verstopt zit in de kleinste dingen, zo vind je ook succes in onverwachte momenten.

Door de kleinste successen te zien en waarderen, blijft mediteren leuk. Ieder succes doet immers verlangen naar meer en zo tover je meditatie om van activiteit tot gewoonte, bijna zonder dat je het zelf merkt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.