Schrijf jouw unieke receptenboek vol herstelrecepten


Herstellen van hersenletsel is als het schrijven van je eigen kookboek. Er is immers niet één therapie of behandeling die hersenletsel geneest. Maar iedere therapie of behandeling kan een verschil maken. Noem het een recept. Een herstelrecept. En al die recepten bij elkaar brengen je véél herstel. Welke combinatie werkt is voor iedereen anders. Je gaat dus je eigen kookboek schrijven. Een boek vol recepten om te herstellen van hersenletsel.


Ontdek hier mijn favoriete recept!


Waar begin je?


Simpel: bij het eerste wat op je pad komt.
Je leest iets op internet, je hoort iets via je netwerk, je krijgt een tip van een bekende.

Je zoekt er meer info over en dan probeer je het misschien uit. Of niet, omdat dit niet bij je past.

Als dat zo is, gebruik de aanleiding dan om iets anders te zoeken.

Probeer je een behandeling uit, evalueer dan in de dagen erna wat het effect is. Zo weet je of je hier meer van wilt.


Van het een komt het ander


Het ene leidt altijd naar een volgend iets. Zodra je één stap zet, komt de volgende stap in zicht. Dat hoeft niet altijd direct iets te zijn wat je kunt toepassen. Niet ieder idee is meteen een nieuwe oplossing, vaak is het informatie die je in de richting leidt van een volgende oplossing / stap.

Je komt bijvoorbeeld op een idee of je ontmoet iemand die je nieuwe informatie geeft. Wees alert in wat je hoort en ziet, want de kleinste of onnozelste dingen kunnen je inspireren.


Sta open voor nieuwe dingen


Hersenletsel vraagt om een nieuwe leefstijl. Dat betekent dat de dingen die je kunnen helpen herstellen, nu nog onbekend zijn. Ze maken geen deel uit van de leefstijl die je had. Meditatie kan bijvoorbeeld nieuw voor je zijn en je goed helpen.


Blijf doorgaan


Beperk jezelf niet door te denken dat je alles hebt gehad. Er is áltijd iets nieuws te vinden of te bedenken. Er is áltijd nóg een aanpassing in je leefstijl mogelijk. Al is het maar een kleine wijziging in je voedingspatroon. De kleinste dingen kunnen een enorm verschil maken.

Wil je veel meer tips om een goed herstel van nah te bereiken?

Dan is dit boek voor jou! 

Informatie, tips en advies om vorm te geven aan jouw unieke herstelproces.

Klik op de afbeelding voor meer info.

Boek-Hersenletsel-NAH

Leave a Reply

Your email address will not be published.