Eerlijk betaalde koffie

Weet je dat koffieboeren maar 4% ontvangen van het bedrag dat jij betaalt voor je koffie?

De supermarkt daarentegen ontvangt 40%.

Tuurlijk heeft een supermarkt kosten. Maar zo’n koffieboer dan? Die draait zijn bedrijf én zijn leven (lees gezin) op die 4%. Armoede daar en winst hier. Dat kan beter.

Echte duurzame koffie

Jaaaa met Wakuli.

Bij Wakuli importeren ze koffie zélf van boeren over de hele wereld waar ze mee samenwerken. Deze boeren waren afhankelijk van multinationals die als enige doel hebben om een zo hoog mogelijke winst te maken. Nu kunnen ze zich verenigen in corporaties en een reëele prijs ontvangen voor de koffiebonen. Wakuli is hier trouwens heel open over en laat je bij iedere soort koffie de verdeling van de kosten zien. Zo weet je dus zeker dat jouw geld écht een verschil maakt in het leven van de koffieboeren.

En dan de smaak...

 Oké oké héél tof, maar … smaakt het ook?

Ahum. Het is de lekkerste koffie die ik ooit op heb. Ja echt. En als je me al een poosje volg weet je dat ik nooit iets aanbeveel waar ik niet achter sta.

En weet je waarom het zo lekker smaakt? De koffiebonen hebben mogen groeien zoals een boon van nature hoort te doen. Geen chemische troepies om meer opbrengst te hebben. Die dan vervolgens weer extra lang gebrand wordt om de koffiesmaak weer terug te krijgen. Zoiets zet me aan het denken hè, waarom van koffie wordt gezegd dat je er niet teveel van moet drinken, dat het niet gezond zou zijn….misschien heeft dat niet zo heel veel met cafeïne van doen…

Maar deze koffie joh, als ik de zak opendoe ruikt het zooo lekker (uhm geen selfie hier, maar ik ruik dus altijd eerst uitgebreid voor ik een bakkie zet haha).

Ecoffeecup duurzame bamboe beker
Wakuli Ecoffeecup koffie to go bamboe koffiebeker
Ecoffeecup duurzame bamboe beker

Zelf proberen

Nou, nu moet je deze koffie natuurlijk wel uitproberen! Wil je een extra zak ontvangen? Bestel dan via deze link.

En een echte Wakuli, die drink je natuurlijk uit een echte EcoffeeCup. Kies hier jouw favoriet.

de lekkerste koffie van nederland wakuli

Leave a Reply

Your email address will not be published.