Je hebt de vrijheid om je eigen keuzes te maken

Als je leeft vanuit je hart, besef je dat je vrij bent. Vrij om te geloven wat je wilt. Vrij om te denken zoals je wilt. Vrij om te voelen zoals je wilt. Vrij om je te gedragen zoals je wilt. Vrij om te zijn wie je wilt. En het mooiste is: zodra je je vrij voelt, laat je automatisch je medemens ook vrij. Je beseft dat een ieder zijn of haar eigen keuzes mag maken.

Geef elkaar de ruimte

Als iedereen vrije keuze heeft, betekent dat ook dat iedereen elkaar de ruimte geeft om keuzes te maken. Met andere woorden: je respecteert elkaars ruimte. Waar je in iemands ruimte komt, pas je je aan. Of je komt er niet. Beide zijn helemaal prima, maar maak de keuze bewust. En neem ook de vrijheid om jouw eigen grenzen te stellen. Wanneer iemand in jouw ruimte komt, is er respect voor jouw keuzes. Dat is de manier waarop we samen vrij zijn. Ieder op zijn eigen manier. Wil je iemand niet toelaten in jouw ruimte, zeg dan nee. Dat is respectvol naar jezelf maar óók naar degene die je niet toelaat: je respecteert immers zijn of haar keuzes en keuzevrijheid.

Sta voor waar je in gelooft

Iedere keuze heeft consequenties. In mijn boek ‘Eigentijdse Wijsheden’ schreef ik al dat iedere keuze zijn prijs heeft en dat het belangrijk is om te kiezen voor de prijs die je bereid bent te betalen. Als je een deur open doet, gaan er elders deuren dicht. Altijd. En dat is prima. Het betekent wel dat je de consequenties van je eigen keuzes moet accepteren én ernaar handelen. Gaan staan voor waar je in gelooft.

vrijheid respect keuzes maken leven vanuit het hart vrije keus vrije keuze respecteer elkaar respect voor elkaar

Foto: Gerd Altmann

Respecteer een ieder zijn keuze

Meditatie Activiteiten

24 oktober

Zaterdag 24 oktober organiseer ik een workshop “Open je Hart” waarin je middels praktische technieken leert hoe je je hart verder kunt openen. Aanmelden kan t/m donderdag 22 oktober.

7 November

Meer weten over onze gedachten hoe je je ervan kunt loskoppelen? (no worries, je basis-gedachten blijven, het gaat om het deel wat ofwel niet van jou is of wat nutteloos is).

Volg dan de meditatietraining die start op zaterdag 7 november.

Bij voldoende interesse organiseer ik in november een workshop specifiek gericht op het tot rust brengen van je gedachten. Laat het me weten als je hier interesse in hebt, zodat ik een datum kan plannen.

Wekelijks

Iedere woensdag om 9.30u is er een geleide meditatie van een half uur. Je bent van harte welkom om mee te doen.

Interesse in een van de activiteiten? Vragen? Aanmelden voor de workshop?

Leave a Reply

Your email address will not be published.