De wereld in de versnelling

De wereld is als een achtbaan. Gebeurtenissen volgen elkaar onvoorstelbaar snel op en gaan van het ene uiterste naar het andere. Soms weet je ook gewoon niet meer waar je aan toe bent. 

Kun je in deze turbulente wereld nog wel in balans blijven? Jazeker! Deze tips helpen je op weg:

Innerlijk voelen

Wat doet het met je als je nieuwsberichten hoort? Welke nieuwsbron je ook volgt en ongeacht hoe je erover denkt: je reageert. Let maar eens op hoeveel gedachten er in je hoofd komen zodra je iets leest of hoort. Je lichaam reageert op je mind. Iedere gedachte wordt beantwoord met een emotie. 

Dag 1

Geef gedurende een hele dag je aandacht aan je innerlijk. Neem de gedachten waar die opkomen. Breng bij iedere gedachte die je waarneemt, je aandacht naar je lichaam en voel welke emotie daar ontstaat.

Dag 2

Vandaag ga je weer innerlijk voelen welke emoties in je lichaam opkomen. Op welke plek in je lichaam voel je ze? Neem 1-5 minuten de tijd om met volle aandacht zacht naar deze plek toe te ademen. Herhaal dit gedurende de dag zo vaak mogelijk. 

Je behaalt hiermee twee belangrijke voordelen: 

- je lichaam komt tot rust en kan weer ontspannen.

- je haalt je aandacht uit je hoofd waardoor het denken tot rust komt.

Observeren

Alles wat we horen, zien en lezen is een subjectieve weergave van situaties. Je weet nooit exact wat er gaande is. Het totaalbeeld wordt niet getoond. Je interpreteert informatie op basis van hoe het voorgespiegeld wordt. Voordat je je een mening vormt, stel jezelf dan ook eerst de vraag of het echt allemaal klopt. Of je alle informatie gekregen hebt die er te geven valt. Of er andere perspectieven zijn. 

Door een moment te nemen om te reflecteren, voorkom je dat je emotioneel opgaat in wat er om je heen gebeurt. Je last als het ware een adempauze in. Doe dit ook letterlijk, neem een minuut de tijd om rustig en bewust adem te halen.

Hoe blijf je in balans in een turbulente wereld meditatietips

Geleide meditaties volgen die je helpen om in balans te blijven?

Met keuze uit ruim 90 meditaties - al vanaf 5 minuten - vind je op ieder moment je balans.

Klik hier voor meer info

Leave a Reply

Your email address will not be published.