Kaas halen op de fiets

Eens in de maand ga ik met mijn e-bike naar Goerree-Overflakkee om verse kaas te halen op een van de kaasboerderijen. Ik ben helemaal gek van kaas en helemaal nu ik het bij de bron kan halen. Ik trek er minstens een halve dag voor uit, fiets op m'n gemak en ga soms nog even wandelen in de natuur. 

Al die moeite...

De kaasboerderij is een familiebedrijf en moeders staat in de winkel. Ze heeft altijd tijd voor een praatje en vacumeert je kaas zodat het langer vers blijft. Vandaag hadden we het erover dat ik al even niet was geweest (storm / regen / zelf moe - ik doe het natuurlijk wel voor de lol dus graag mooi weer haha). Dezelfde kaas wordt ook in een winkel in mijn woonplaats verkocht en ze vond het reuze vreemd dat als ik niet wilde fietsen, ik niet gewoon in die winkel kaas ging halen. 

Maar het gaat niet om de kaas. Ik hoef niet persé kaas te hebben. Zonder kaas heb ik ook genoeg te eten.

Het gaat me om de reis. Lekker in de buitenlucht in beweging zijn en een doel hebben. Een leuk doel, niet iets wat moet. En dan genieten van het moment. Ik hoef niet zo snel mogelijk daar te zijn of weer terug. Ik wil zijn waar ik ben. Bovendien blijft het op deze manier een verwennerij om verse kaas te hebben. Het hoeft niet zo gewoon te zijn als het gemak waarmee we eten halen in de supermarkt. Ik hoef het niet 'even te halen' en weer door met m'n dag. Ik wil het beleven...

kaas kaasboerderij mindful bewust leven in het hier en nu zijn

Ook zin in verse kaas? Ik ga naar Kaasboerderij Mulder in Melissant.

Leave a Reply

Your email address will not be published.