Halloween is de poort naar andere dimensies

31 Oktober is het zover: de scheiding tussen deze dimensie en de bron van het leven vervaagt. Dat gaat niet ineens, het is een proces wat nu al is begonnen en doorloopt tot rond 10 november.

Halloween is geen griezelfeest

Van nature is Halloween geen griezelfeest. In de oude religies, zoals Druidry, was dit welbekend. Tijdens Halloween was de scheiding tussen onze dimensie en andere, voor onze ogen onzichtbare werelden, heel dun en kon makkelijker benaderd worden. Hierdoor was met Halloween vaak contact met voorouders mogelijk die zich soms manifesteerden in geestvorm en hier komt dan ook het spookverhaal van Halloween vandaan. In oude tijden hoefde er op de dag van Halloween niet gewerkt te worden en kinderen mochten langs de deuren om snoep in ruil voor liedjes. Zo oud is deze traditie al! 

Aanwezigheid van dierbaren

In deze tijd kan het wel zijn dat je aanwezigheid van dierbaren ervaart op een meestal heel subtiele manier. Een simpele gedachte, een liefdevolle herinnering, een spontane glimlach op je gezicht. Als je het gevoel hebt dat iemand bij je is, vertrouw dan je gevoel. Het is mooi om je in deze periode bewust te zijn van de mogelijkheid dat iemand dicht bij je is, maar pas op dat je er niet teveel op focust, want dan blokkeer je iedere vorm van communicatie en maak je jezelf ‘onbereikbaar’.

Aan het eind van dit blog vind je wat tips om je bewust te worden van het onzichtbare.

Verder dan de horizon

Halloween is echter meer. Niet alleen zijn “omliggende” dimensies bereikbaar, maar ook – of juist – de creatie zelf. De bron van het leven, van waaruit het universum is ontstaan. Ik denk hierbij niet aan de creatie als in ‘de schepping’ uit het christendom. De ware creatie gaat alle religies ver voorbij en is oneindig veel ruimer. Oneindig Bewustzijn, is een betere benaming. Ik gebruik zelf de term ‘Infinite Awareness”, wat voor mijn gevoel kloppend is en de lading dekt.

Rond Halloween is er daarom een enorme kans om meer licht (source energy, de energie van het leven, de energie van de bron) uit te nodigen in deze dimensie. Om als het ware een kanaal te zijn voor het licht. De portier die de deur opendoet. Door ons hart te openen voor deze energie, verbinden we ons met ons ware zelf. Ons bewustzijn is verbonden met de bron van het leven, alleen dat inzicht zijn we verloren terwijl we door het leven gingen. De maatschappij is niet het leven, het is een matrix die ons contact met ons diepere zelf flink bemoeilijkt. Als een theatershow (en wat voor één!). Maar zolang je leeft, ben je verbonden met de bron en kun je altijd en te allen tijden die connectie opzoeken. Het theater uitlopen.

Het contact met je ware zelf en dus met de bron van het leven kun je opzoeken door simpelweg je hart te openen. Ja, dat is echt heel simpel. Het is vooral een keuze. Ben je nieuwsgierig om je hart te gaan ontdekken? Om te gaan kijken wat er nog meer te beleven valt in het leven? Om je innerlijke wijsheid en je intuïtie aan te boren? Want je weet alles allang. Niets van wat ik schrijf, heb geschreven of zal schrijven is echt nieuw voor je. En er komt een moment dat ik iets schrijf wat je raakt, wat met jou klikt. Op dat moment ga je zelf op onderzoek uit, je hart verkennen…

Tips om je intuïtie te voelen

Maak je hoofd leeg

Gedachten houden je hier in deze dimensie. Zolang je continu gedachten hebt, zit je opgesloten in je hoofd. Om je aandacht ergens anders heen te kunnen laten gaan, moet je jezelf loskoppelen van de gedachtenstroom. Meer over de aard van onze gedachten bespreek ik in de meditatietraining.

Word je bewust van je lichaam

Breng je aandacht eerst vanuit je hoofd naar je lijf. Laat jezelf ontspannen.

Voel de ruimte om je heen

Breng je aandacht vervolgens van je lichaam naar buiten, naar je energieveld. Kun je de aanwezigheid van je aura voelen?

Moeilijk? Doe mee met een geleide meditatie.

Open je hart

Je hart is de poort naar je ware zelf en naar je intuïtie. Met een open hart verbind je je met hogere dimensies want het hart is de bron van liefde. Oneindige liefde, ver voorbij de “ik-hou-van-jou-en-jij-van-mij-liefde”. Als mens kennen we het als onvoorwaardelijke liefde, als bewustzijn ervaar je onvoorwaardelijke liefde voor alles wat bewustzijn heeft. Oneindige liefde en oneindig bewustzijn zijn eigenlijk een en dezelfde. Vanuit deze staat van zijn zie je helder, weet je helder en voel je compassie voor al wat is. Ik val er nog wel ’s uit, en jij? 😉 Maar hoe vaker je die plek opzoekt, hoe sterker de connectie wordt en hoe meer je je ware zelf toelaat in jou. Tot je vrij bent…

Meditatie Activiteiten

24 oktober

Zaterdag 24 oktober organiseer ik een workshop “Open je Hart” waarin je middels praktische technieken leert hoe je je hart verder kunt openen. Aanmelden kan t/m donderdag 22 oktober.

7 November

Meer weten over onze gedachten hoe je je ervan kunt loskoppelen? (no worries, je basis-gedachten blijven, het gaat om het deel wat ofwel niet van jou is of wat nutteloos is).

Volg dan de meditatietraining die start op zaterdag 7 november.

Bij voldoende interesse organiseer ik in november een workshop specifiek gericht op het tot rust brengen van je gedachten. Laat het me weten als je hier interesse in hebt, zodat ik een datum kan plannen.

Wekelijks

Iedere woensdag om 9.30u is er een geleide meditatie van een half uur. Je bent van harte welkom om mee te doen.

portal halloween 31 oktober geen griezelfeest connectie met de bron van het leven universum licht oneindige onvoorwaardelijke liefde hart openen leven vanuit je hart

Foto: Gerd Altmann

Interesse in een van de activiteiten? Vragen? Aanmelden voor de workshop?

Leave a Reply

Your email address will not be published.