Hoe verder weg, hoe vager

Jarenlang heb ik een bril gedragen voor kijken in de verte. Met name in de auto dus, maar ook in een theater bijvoorbeeld was een bril onmisbaar. 

Gisteren reed ik na een lange tijd weer auto. Ik stapte in en pakte alvast mijn bril. Maar wat bleek? Ik kon tot "voorbij" de horizon scherp zien! 

Zelfgenezing

Weer heb ik een doel bereikt! Als je diep in zelfgenezing duikt, realiseer je je dat niets zomaar ontstaat. En ook dat niets zo hoeft te blijven. Je gezondheid is geen gegeven, het is beïnvloedbaar. Waar je nu staat, dát is een gegeven. Vanaf hier kun je heel veel zelf bepalen. Zeker als je de tijd hebt om uit te zoeken hoé je dat doet. En daarmee bedoel ik dat ziektes met een tijdsdruk niet altijd omkeerbaar zijn. 

De invloed van de mind

Het belangrijkste aspect van zelfgenezing is mindset. Zelfontwikkeling. Het lichaam is een afspiegeling van de mind. Werken aan het fysieke lichaam heeft daarom grenzen. Werken aan de mind én het fysieke lichaam kan wonderen verrichten. 

Ter illustratie:

Stel dat je lichaam een kamer is en je mind de schilder. De schilder verft hele dagen de kamer blauw. Jij wilt de kamer wit maken, maar het blijft niet wit, want de schilder verft maar door. Geef je de schilder de pot witte verf, dan verandert de kamer.

Werken aan de kamer levert niet zoveel resultaat op als werken aan de schilder.

Symboliek van de ogen

Ieder lichaamsdeel en iedere blessure, ziekte, afwijking of beperking heeft een symbolische betekenis. Die vormen een prachtige start om met je mindset aan de slag te gaan. Ze nodigen je uit om naar jezelf te kijken.

De algemene betekenis van ogen is "wat wil je niet zien?" of "wat zie je niet?".

Het duidt op je visie. Is je visie waar? Is het compleet? Op welk vlak valt er meer te zien? Je wordt uitgenodigd om anders te kijken.

En zo zijn er tientallen vragen die je jezelf zou kunnen stellen. Oplossingen en antwoorden zijn voor iedereen anders. Ieder zijn pad is immers uniek!

Zelfwérk

Zelfgenezing vraagt om graafwerk. Als de antwoorden aan de oppervlakte lagen, had je het allang opgelost. Maar welke overtuigingen, ideeën, gedachten en emoties komen er naar boven als je doorzoekt? 

De antwoorden liggen in de stilte. Het is niet het denken dat het antwoord heeft. Je intuïtie geeft ze je. Je denken is er om er woorden aan te geven. Je denken vertaalt ze als het ware van een ingeving naar een gedachte. 

De spiegel

Durf jij in je innerlijke spiegel te kijken?

Zie dan als eerste dit:

Je bent een mooi mens. Je bent helemaal goed zoals je nu bent. Je mag er zijn. Je bent al zover gekomen. Je hebt al zoveel werk verricht. Alles is goed. 

geen bril meer nodig hoe verbeter je je gezichtsvermogen zelfgenezing beter zien

Foto: Pexen Design

Wil je persoonlijke begeleiding bij zelfgenezing?
Stuur me een bericht voor meer informatie:

Leave a Reply

Your email address will not be published.