Heerlijk dat zomerweer


Zomer! Het is weer heerlijk weer en de zon schijnt zo vaak als de wolken het maar toelaten. Heerlijk die warmte. Maar er is meer. Want zonne-energie is genezende energie. De zon heeft een genezende kracht, zonder zon immers geen leven. Ze zorgt niet alleen voor groei, maar ook voor heling.

Het snelste merk je dit aan je gemoed. Bij jezelf én bij anderen. Want loop je met zonnig weer over straat, dan is iedereen opgewekter.


Wel of geen zonnebril?


Toch neemt het effect wat de zon heeft op ons humeur af. En dat komt door het dragen van een zonnebril. In het licht van de zon zit vitamine D wat we vooral met onze ogen opnemen. En vitamine D geeft je humeur echt een positieve boost. Het maakt je ook bestand tegen depressie, dus het is onwijs belangrijk om zoveel mogelijk vitamine D uit de zon en het daglicht op te nemen.


Tegenwoordig wordt het afgeraden om zonder zonnebril naar buiten te gaan. Maar alleen recht in de zon kijken is slecht voor je. Het zonnige daglicht doet juist wonderen.


Als je hoofdpijn krijgt van licht dan is het wel raadzaam om een zonnebril te dragen. Maar blijf wel alert of je hem altijd nodig hebt. Want hoe vaker je een zonnebril draagt, hoe meer je ogen wennen aan de beperkte hoeveelheid licht. Hierdoor kunnen ze na verloop van tijd nauwelijks nog zonlicht verdragen. Je ogen (en hersenen) hebben zich dan aangepast aan de omstandigheden… En dan draait het zich om: ga je dan een keer zonder zonnebril over straat, krijg je hoofdpijn. En dan lijkt het “bewezen” dat zonlicht slecht is…

Leave a Reply

Your email address will not be published.