Eigentijdse Wijsheden quotes moderne gezegden inspiratie spreuken inspirerende quote

Oplossingen vind je niet door na te denken

Wauw. Je hele leven leer je om goed na te denken, de voors en tegens af te wegen. Je leert om weloverwogen beslissingen te nemen. Om rationeel te zijn en feiten op een rij te zetten. Je leert om eerst goed na te denken en niet impulsief beslissingen te nemen.

Maar weet je, die beslissing heb je allang genomen op het moment dat je erover na gaat denken. Je hart is je 'beslissingen-brein'. Je brein verzint er vervolgens de argumenten bij om iets wel of niet te doen. 

Je hart is de stem van je intuïtie

Je intuïtie is de stem van jezelf. Jouw eigen stem. De stem van je ziel. En je hart is de poort naar die stem. Door je hart te openen kan de stem van je intuïtie doorklinken. 

Je hart brengt je niet per definitie op de makkelijkste weg. Het brengt je wél in de richting van geluk. Alleen de weg naar geluk loopt over het pad van persoonlijke groei en dat kan heel uitdagend zijn. Wel mooi, want aan het einde van ieder pad voel je dat je dichter bij jezelf bent. Iedere keer opnieuw is dat het waard en ga je vol vertrouwen verder op het volgende deel van je pad.

Wat als je je hart niet volgt

Door de stem van je rationele brein te volgen blijf je op het bekende, veilige pad. En ook dit pad is niet makkelijk, want hoeveel uitdagingen ben je al niet tegengekomen in je leven? En ze blijven terugkomen.

Door je denken te volgen blijven je beslissingen min of meer hetzelfde. In the box, zogezegd. Je brein zoekt oplossingen op basis van wat het al kent. Het 'think out of the box' doe je eigenlijk niet met je denken, maar met je intuïtie. Je hart daagt je uit om het onbekende op te zoeken, om in het diepe te springen. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.