Eigentijdse Wijsheden quotes moderne gezegden inspiratie spreuken inspirerende quote

Je bent niet je gedachten

Als je je gedachten kunt waarnemen, ben jij dan die stem? Of neem je een proces waar? 

Als je je gedachten kunt observeren, alsof je ernaar kijkt, dan is er een 'jij' die observeert. Die twee kunnen niet dezelfde zijn. En als er dus een 'jij' is buiten die gedachten, waarom zou je er dan onvoorwaardelijk naar luisteren alsof je het zelf bent?

Gedachten hoef je niet te stoppen

Stil worden betekent niet 'in gevecht gaan met die gedachten' om ze weg te sturen, op te laten houden en te laten verdwijnen om nooit meer terug te keren.

Stil worden betekent de aanwezigheid van de stroom van gedachten erkennen en de stilte ónder de gedachten opzoeken. Het voelt bijna letterlijk zo, alsof je onder de gedachten kunt gaan zitten met je aandacht. Zoals een orkaan diep stil is in de kern, zo ook is er in jouw hoofd een plek van stilte. 

Gedachten waarnemen vanuit stilte

Hier vind je die zo gewilde rust in je hoofd. Hier ben jij weer 'in control'. Hier kies je je eigen gedachten. Je kunt ze laten overleggen met je hart. Je kunt de richting waarin je gedachten gaan wijzigen. Gedachten zijn een keuze. Stilte is een keuze. Welke keuze maak jij?

Oefening om de stilte op te zoeken

In deze meditatie oefening help ik je om de stilte in jezelf te vinden. Het kost oefening om je aandacht echt in de diepe stilte te kunnen laten rusten. Vergeet niet dat je je hele leven vanuit je gedachten geleefd hebt. Leven vanuit innerlijke stilte is iets waar je je brein voor moet programmeren. Letterlijk zelfs. Oké komt ie:

Leave a Reply

Your email address will not be published.