Eigentijdse Wijsheden quotes moderne gezegden inspiratie spreuken inspirerende quote

Jezelf zijn

Uiting geven aan jezelf zoals dat goed voor je voelt. De persoon zijn die je in je hart bent. Vrij zijn.

Jezelf zijn gaat om het zijn vanuit je hart, niet om het zijn vanuit ego.

Als je het jezelf durft te gunnen om jezelf te zijn en vanuit je hart te leven, dan is het vanzelfsprekend voor je om een ander ook die ruimte te gunnen. 

Zelfexpressie en waarheid

Welke ruimte? De vrijheid van zelfexpressie. Zodra je zelf deze ruimte inneemt, vervalt de neiging tot oordelen over anderen. Je bekijkt het gedrag van een ander niet meer vanuit jouw visie omdat je beseft dat iedereen zijn eigen visie en waarheden heeft. Waarheid is immers niet één algemeen geldende norm. Waarheid is voor iedereen anders, doordat de werkelijkheid voor iedereen anders is. Werkelijkheid wordt bepaald door je perceptie en er is niet één mens volledig gelijk in perceptie aan een ander. De wereld is zoals je deze waarneemt, niet omgedraaid. We nemen de wereld niet waar zoals deze is. 

Vrijheid nemen is vrijheid geven

Maar dan wordt het een zooitje als iedereen maar lekker vrij gaat leven! 

Dat geldt voor vrij leven vanuit het ego. De wereld is van mij en ik doe lekker waar ik zin in heb. Maar jij weet dat ik daar niet op doel. Leven vanuit het hart leidt altijd tot vrijheid gunnen aan je omgeving. Als je leeft vanuit je hart, respecteer je jezelf én een ieder die je pad kruist. 

Leven vanuit je hart

Leven vanuit je hart is leven in vrijheid in een vrije wereld. Hoe meer je vanuit je hart leeft, hoe minder ego je zult ontmoeten. Door jezelf vrijheid te gunnen, inspireer je anderen om zichzelf ook de vrijheid te gunnen om zichzelf te zijn. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.