Eigentijdse Wijsheden quotes moderne gezegden inspiratie spreuken inspirerende quote

We moeten zoveel van onszelf

We lijken altijd tijd tekort te komen. Er is altijd meer te doen dan er gedaan kan worden. We voelen een druk om altijd bezig te zijn. Om zoveel mogelijk te doen in de tijd die we beschikbaar hebben. Rusten is voor luilakken, wordt nog door velen geloofd. 

En dat maakt ons gehaast. Die eeuwige druk van meer en meer moeten doen, legt een druk op de tijd. We zijn ons zo sterk bewust van het verstrekken van die tijd, dat we er een race tegen de klok van maken. Het zijn niet alleen de verantwoordelijkheden en verplichtingen die we hebben. Het is vooral onze eigen innerlijke stem die ons altijd vertelt wat we nog allemaal moeten. 

Toch kan de tijd ook langzamer verstrijken. 

Zodra je het 'moeten' durft los te laten, jezelf de vrijheid geeft om minder te doen, dan ontstaat er ruimte om in het moment te leven. Luister niet langer naar die stem, maar naar jezelf. 

Zodra je je bewust wordt van het nu, van het huidige moment en van jezelf hier & nu op deze plek, dan vertraagt de tijd. Dan ontstaat er rust in je hoofd en komt er ruimte om te leven. Zonder dat de tijd er harder door gaat 😉 . 

Leave a Reply

Your email address will not be published.