Een nieuwe start na Inspired by Life


Een tweede keer hersenletsel oplopen zet je leven weer helemaal op z’n kop. Opnieuw stond ik stil en ging ik weer een proces van heling in. Alles wat ik had opgebouwd was weg.
Stilte. Leegte.
Maar nu met een berg ervaring én een zelfgeschreven handleiding ;-). Opnieuw heb ik een diep geloof en vertrouwen dat ik er ga komen.  Ik ben nu ruim 1,5 jaar onderweg en blijf vooruitgang boeken. Langzaam kan ik een nieuwe start gaan maken. 


Genezen van hersenletsel


In 2016 startte ik met Inspired by Life.

Drie jaar keihard werken aan het genezen van een hersenkneuzing had me zo ontzettend veel geleerd over het leven! Over gezondheid, over mindset, over hoe je kunt genezen, ik was de wereld door een andere bril gaan zien. In mijn eentje, want de enige hulp die er was bestond uit het leren hoe ik kon leven met de situatie zoals die was. Bam. Herstellen bestond enkel uit “het ermee leren omgaan”, want hersenletsel is chronisch. Altijd had ik geloofd wat anderen zeiden. Deed ik hard mijn best om me aan te passen. Want zo was het leven nu eenmaal. Maar nu niet. Ik was simpelweg niet van plan om de rest van mijn leven uit het raam naar de vogeltjes te staren. Ik gelóófde het niet. Hoe kon nu op voorhand al vaststaan dat genezing onmogelijk was? Vele jaren later begrijp ik deze redenering, maar toen niet. En eindelijk koos ik voor mezelf. Ik ging beter worden. No matter what.


Het ontstaan van Inspired by Life


Het werd een intensieve weg maar ik wist hem af te leggen. En ik bereikte het punt dat ik weer prima kon functioneren. Er ontstond een diepe wens: ik wilde alles wat ik had geleerd delen met anderen. De kennis en ervaring die ik had opgedaan niet voor mezelf houden, maar zorgen dat anderen er hun voordeel mee konden doen en een lichter leven konden creëren. Inspired by Life zag het licht. Ik startte met een online cursus Lichter Leven en ging geleide meditaties en life coaching geven bij De Boeddhaboom (nu De Lichte Wereld). Ik creëerde een online Meditatie Bibliotheek vol met door mij geleide meditaties. In 2017 gaf ik zelfs mijn boek ‘Hersenletsel – balans in je leven’ uit. Mijn tweede boek, want reeds in 2014 kwam ‘Eigentijdse Wijsheden’ op de markt.


Leren ondernemen


Maar degene die het meeste leerde was ikzelf: ik leerde ondernemen. Een totaal andere wereld na een leven van werknemer zijn. En jawel hoor, ook deze weg ging niet zonder hobbels. Met discipline en focus heb ik geen moeite. Maar wél met communiceren, marketing én denken als een ondernemer. Het werd een ‘opleiding in het veld’ die me transformeerde van iemand die graag achter de schermen blijft tot ondernemer die haar visie durft te uiten.


Opnieuw hersenletsel opgelopen


Toen ik opnieuw hersenletsel opliep kon ik geen meditaties meer geven of coaching sessies doen. Inspired by Life lag plat. Alles wat ik zo hard had geprobeerd om op te bouwen lag op z’n gat. Terwijl ik werkte aan genezing, probeerde ik tegelijkertijd mijn bedrijf weer op te bouwen. En dat werkt niet. Als je zelf niet in balans bent, kun je dat anderen niet bieden. Toen heb ik Inspired by Life losgelaten.


Een nieuw genezingsproces vraagt om een nieuwe start


Ik wilde een nieuwe weg inslaan. Vrij zijn om opnieuw te beginnen. Mét alle ervaring die ik inmiddels had opgedaan. Die vrijheid heb ik mezelf gegeven. En hoewel mijn nieuwe business nog helemaal vorm moet krijgen (een proces wat gelijk zal opgaan met mijn genezingsproces), is de basis gelegd. Doordat ik nog herstellende ben, gaat alles in kleine stappen. Maar het begin is er!


Het beste begin is natuurlijk een nieuwe naam. De tijd van Inspired by Life voelt als een leerperiode. Een periode die ik afsluit door nu een tweede genezingsproces door te maken. Door dit proces heb ik me nog verder ontwikkeld en ben ik nog meer gegroeid. Straks, zodra ik een stuk verder genezen ben, gaat er een nieuwe periode aanbreken. Voor mijzelf is het belangrijk om dan een nieuwe start te kunnen maken en de oude periode te kunnen afsluiten.


Ik blijf inspired by life en ik blijf inspiratie bieden voor een Lichter Leven, maar ik ga dat doen op een hele nieuwe manier.

Mag ik jullie voorstellen aan: Joyous Mind. A mind full of happiness and joy. Een vreugdevolle mind.


Wat ga ik je bieden met Joyous Mind?


Heel veel inspiratie middels blogs & vlogs. Over zelfgenezing, gezondheid, mindset, mindfulness, meditatie en duurzaam leven. Dit blog is daar het platform voor.


Aan dit blog voeg ik producten toe die je helpen om gezonder te leven, die het leven leuker maken of die duurzaam zijn. Het liefst alle drie tegelijk 😉. Deze producten komen in de shop te staan.


De MeditatieBibliotheek krijgt een nieuwe vorm: alle geleide meditaties komen op YouTube. Je kunt ze dus gratis volgen! Abonneer je meteen op mijn kanaal, dan weet je zeker dat je niets mist.

Ik wil nog meer gaan doen met (online) mediteren, maar dit moet nog vorm krijgen. Zo is er het idee van healing meditaties met kristallen, een meditatietraining, een training zelfgenezing door meditatie.


En ja, er is nog een heel mooi plan, maar dat is nog in de maak 😉. Als eerste op de hoogte zijn? Laat je mailadres achter en je komt het als eerste te weten 😊.

Leave a Reply

Your email address will not be published.