Duurzame producten voor een duurzame samenleving


Helemaal blij word ik van leuke duurzame producten die je voor niet al te veel geld kunt kopen. Zo is het makkelijk om een steentje bij te dragen aan het creëren van een mooiere samenleving. Want dat is wat duurzaam uiteindelijk is: onze samenleving wordt er beter van. Schoner, mooier en met meer respect voor andere levende wezens en de natuur. Van consumptiemaatschappij naar duurzame maatschappij! Met een duurzame leefstijl maken we het waar.


Duurzame sokken


Zo scoorde ik pas deze leuke sokken bij Lidl. Voor 80% gemaakt van biologisch katoen en voor 20% van oude vissersnetten! Een leuke manier om bij te dragen aan de gezondheid van de zee.


Duurzaam leven op kleine schaal


En nee, dat is niet genoeg. Eén paar sokken gaat geen verschil maken. En dat hoeft ook niet. Want het gaat erom dat we allemaal ‘iets duurzaams’ doen. En al die ‘ietsen’ bij elkaar, die maken HET verschil! Het hoeft niet perfect, je hoeft niet volledig duurzaam te leven, maar iedere bijdrage is als een druppel. En je weet het: een druppel in het water geeft een rimpeleffect. Het verspreid zich, het groeit. En hoe meer druppels, hoe groter dat effect is.

duurzame sokken voor een schone zee

Leave a Reply

Your email address will not be published.