Duurzame koffie

Begin dit jaar probeerde ik voor het eerst Wakuli koffie. En ik was op slag verliefd 😉 . Duidelijk ben ik niet de enige, want zaten ze toen net op 1.000 abonnementen, nu zijn dat er al 7.000! Tijd voor een nieuw blog, want ik word daar net zo blij van als zij. Waarom?

Ga ik je vertellen 😉

Wakuli werkt rechtstreeks samen met koffieboeren over heel de wereld. Mensen die leefden in armoede en amper hun gezin konden voeden, toen ze koffiebonen verbouwden voor multinationals. Wakuli maakt daarin een verschil door de koffieboeren een eerlijke prijs voor hun oogst te betalen. Met de koffie die ik bestel, draag ik dus direct bij aan de leefkwaliteit van deze families.

Maar er is meer. Boeren die afhankelijk zijn van multinationals, moeten de gewassen bespuiten met chemicaliën, bijv. om de oogst (winst) te maximaliseren. Vaak gebeurt dit in zulke grote hoeveelheden, dat de bonen extra lang gebrand moeten worden om de smaak te maskeren (daar komt de scherpe smaak in de meeste koffie vandaan). Over smaak valt te twisten (zolang je Wakuli nog niet geproefd hebt 😉 ), maar dat chemicaliën niet bijdragen aan je goede gezondheid, dat is een feit. 

Vers gebrand

De koffie van Wakuli komt van onbespoten gewassen die met zorg verbouwd worden. Op de afbeelding zie je hoe de koffiebonen gesorteerd worden. De bonen worden rechtstreeks geïmporteerd én vers gebrand. Drink ik gewoon koffie van nét gemalen bonen ♥.

Bij iedere nieuwe smaak ontvang ik een kaart met het verhaal van de familie die de koffie verbouwd heeft. Dat maakt het zo persoonlijk! Zo zie ik letterlijk wie ik steun, zoals op de afbeeldingen hieronder. Vind ik leuk 😉 . 

Dat zijn een hoop goede redenen om Wakuli te supporten toch? 

Scroll omlaag voor nóg een extra goede reden:

wakuli duurzame koffie koffieboeren koffiebonen duurzaam verbouwd lekkerste koffie van nederland biologische koffie

Fotos: Wakuli

Help jij ook mee om Wakuli te laten groeien? Dan ontvang je een extra zak koffie cadeau bij je bestelling! Maak hiervoor gebruik van de button hieronder:

Leave a Reply

Your email address will not be published.