Om je doel te bereiken moet je een plan hebben. Vanuit dat plan onderneem je actie. Toch kom je vaak niet waar je wilt zijn. Waarom is het bereiken van een doel toch zo moeilijk?  

Mindset is alles

Het antwoord vinden we in de mindset. Geloof je in wat je wilt bereiken? Is er een diepe innerlijke overtuiging dat je zult komen waar je zijn wilt? Als je overtuiging niet sterk genoeg is, wijk je af van je doel. Als een pijl die een windvlaag vangt. En je krijgt nogal wat twijfelmomenten, onzekerheden en uitdagingen op je pad. Hoe zorg je dat jouw pijl doelschiet?  

Het antwoord daarop is duidelijk: zorg voor een goede focus  

Alleen door de hectiek van ons bestaan zijn we gewend om met zoveel dingen tegelijk bezig te zijn, dat ons vermogen tot het houden van een laserscherpe focus is verminderd. Dus de clou is om ons vermogen tot focussen te trainen, bijvoorbeeld door middel van meditatie. Want ook in meditatie breng je je aandacht naar slechts één punt en daar blijf je op gefocust. Hierdoor train je jezelf en wordt het makkelijker om op de lange termijn focus vast te houden.  

Vertrouwen is de basis

Maar ook vertrouwen is een belangrijke peiler. Je gelooft erin, je weet dat je het kan. Vertrouw er dan ook op dat het je gaat lukken. Durf te dromen, durf te geloven, durf te doen.  

Leave a Reply

Your email address will not be published.