Ken je hem nog? Giro Blauw past bij jou...

Al mijn hele leven zit ik bij ING. Weet je nog, vroeger, Giro Blauw past bij jou. Ja, toen al…

En lang was het ook de enige optie, een rekening bij een traditionele bank.

Maar traditionele banken geven niet om duurzaamheid en investeren jouw spaargeld zonder blikken of blozen in projecten die natuur verwoesten en ook mensenlevens van volken die al eeuwenlang in die natuurgebieden wonen.

Ook internationaal geld overmaken is bij een traditionele bank een dure aangelegenheid; je betaalt een riante fee voor een transactie in andere valuta dan euro.

Daarnaast ben je bij een traditionele bank gebonden aan locatie: alleen met een vestigingsadres in Nederland kun je er een rekening hebben. Best ouderwets toch 😉.

Moderne alternatieven voor de traditionele banken

Ik vroeg me af of dat anders kon en ging op onderzoek uit. Mijn zoektocht leidde naar N26. Een moderne, online bank, gevestigd in Duitsland. Waar je zelf zit, maakt bijna niet uit want ze bieden hun diensten aan in héél véél landen. Dat betekent ook dat de voertaal Engels is en je bankaccount dus ook.

Gratis bankieren

Het eerste wat al leuk is, is dat er geen kosten aan verbonden zijn. Yep, een gratis bankrekening met gratis betaalpas. Een mastercard, maar woon je in NL dan ontvang je ook een maestro-card. Handig, want met een mastercard kun je hier niet pinnen.

Voor hun extra diensten hebben ze betaalde accounts, maar het basic account bied je eigenlijk alles wat je nodig hebt.

Je geld verzekerd

Ze hebben ook gewoon een banklicentie, wat betekent dat je geld tot € 100.000,- verzekerd is. Zit ik nog nét niet aan😉😉😉.

Gemakkelijk in gebruik

De app en site hebben een hoog gebruiksgemak, vooral de app. Aan iedere bij- of afschrijving kun je tags toevoegen zodat je je betalingen kunt filteren. Zo weet je precies wat je in een maand uitgeeft aan bijvoorbeeld boodschappen. Heb je dus meteen een financieel systeem😉.

Ze kennen geen spaarrekening. Je krijgt 2 ‘spaces’ die eigenlijk hetzelfde werken.

Met andere N26-gebruikers kun je heel gemakkelijk geld overmaken en ontvangen zonder dat je bankgegevens nodig hebt.

Internationaal voordelig betalen

Voor internationale betalingen werkt N26 samen met Transferwise, waardoor je een hele lage fee betaalt voor betalingen in andere valuta dan euro.

Wil jij ook een bank van deze tijd?

Ik zit nu een jaar bij deze bank en ben er echt superblij mee.

Is het ook iets voor jou? Als je hier een account afsluit, dan ontvang je € 15,- cadeau na besteding van je eerste €15,- met je mastercard.

N26 alternatieven voor online bankieren

Leave a Reply

Your email address will not be published.