Alles op z’n Kop! – Manon de Koning


Over niet-aangeboren hersenletsel begrijpen en ermee leren omgaan


Hersenletsel is moeilijk uit te leggen en nog veel moeilijker te begrijpen. Woorden schieten vaak tekort waardoor het lijkt alsof ‘hoofdpijn’ en ‘moe’ het probleem is. Waar het natuurlijk echt om draait is dat je hersenen niet functioneren. En dan ben je continu uitgeput en heb je veel pijn. Maar ook loop je in het dagelijks leven tegen talloze beperkingen aan en reageer je anders dan je voorheen gedaan zou hebben. Leg dat maar eens uit…


Hersenletsel begrijpelijk maken


Manon heeft dat voor elkaar. Niet alleen met woorden, maar met strips! Tijdens haar herstel begon ze met het tekenen van strips die echt laten zien wat hersenletsel inhoudt. Iedere strip geeft inzicht in een beperking: zo ontdek je wat hersenletsel is voor degene die het heeft én ga je nah veel beter begrijpen. Bovendien geeft het je handvatten om met nah om te gaan en hoe je iemand met nah kunt helpen.

Manon tekent en schrijft op haar eigen positieve manier, waardoor de strips echt leuk zijn om te lezen. En eerlijk, ik vind dat een kunst: het absoluut-niet-leuke toch leuk weten te maken.


Inzicht in NAH via een stripboek


Maar nu het echt goede nieuws: de strips van Manon zijn uitgegeven in de vorm van een stripboek!

Dit boek met de toepasselijke titel ‘Alles op z’n kop’ is echt een aanwinst op het gebied van niet-aangeboren hersenletsel. Er is nog zoveel te winnen op het gebied van begrip. ‘Alles op z’n kop’ levert een enorme bijdrage aan het begrijpen van hersenletsel, zowel voor degene die nah ervaart als voor zijn of haar omgeving.


Benieuwd naar het stripboek? Bestel het via Bol.com


Dank je wel Manon, voor je creativiteit, vindingrijkheid en positiviteit. Ik hoop dat veel mensen baat zullen hebben bij jouw boek ‘Alles op z’n kop’.


Alles op z'n kop over leven met de gevolgen van hersenletsel nah van manon de koning stripboek

Leave a Reply

Your email address will not be published.