Mediteren, wat brengt het je nou écht?

In een serie van 3 korte blogs ga ik in op de effecten die meditatie op je heeft op 3 gebieden:

- Fysiek

- Mentaal

- Emotioneel

Vandaag staat ons mentale lichaam centraal en de invloed die je via meditatie kunt uitoefenen op je mentale gesteldheid.

7 effecten van meditatie op onze mind

Ons denksysteem komt tot rust
De dingen in een ander daglicht zien
Zorgen verminderen
Creativiteit krijgt de ruimte
Onze innerlijke kracht groeit
Leren van onszelf
We groeien!

Je neemt tijd voor jezelf. Zachte muziek helpt je om je focus te bewaren. Langzaam laat je de gedachten varen. Je denksysteem slaakt een zucht, er komt rust.

Dat wat je net nog zo dwars zat, even is het er niet. Je ademt een keer diep in en uit. Een gevoel van opluchting stroomt door je heen. Je hoeft even niet te werken aan een oplossing. 

Na een tijdje komt er een glimlach op je gezicht. De innerlijke rust heeft je verfrist en nieuwe energie gegeven. Op je gemak sta je op en je voelt je gesterkt. Al wat op je pad komt, kan je nu aan. 

Je denkt terug aan wat je zojuist nog bezig hield en ineens weet je wat je te doen staat. Door een moment afstand te nemen bekijk je alles nu vanuit een ander perspectief. Dat schept ruimte voor creatieve oplossingen.

In gedachten kijk je nog eens naar het verloop van de situatie en je ziet jouw eigen handelen. Plots is het helder hoe jouw acties het geheel hebben beïnvloed. Nu je jouw eigen rol in het geheel ziet, is het veel makkelijker om de situatie bij te sturen. 

Je voelt je nu helder en krachtig genoeg om andere, bewustere keuzes te maken.

Meditatie beïnvloedt ons totale zijn

Je hebt het al door: meditatie werkt echt op ieder vlak van ons wezen. Het zorgt dat we stevig in onze schoenen komen te staan. Het geeft ons moed. Het brengt ons in onze kracht. Ons innerlijk licht gaat feller schijnen.

7 Mentale redenen om te mediteren

Geleide meditaties volgen om meer in balans te komen?

In de meditatiebibliotheek op Patreon vind je ruim 70 Nederlandstalige, door Stephanie geleide meditaties. Voor € 5,- per maand kun je onbeperkt mediteren. Je bent van harte welkom om lid te worden via onderstaande button, of ontdek meer via deze meditatie pagina.

Leave a Reply

Your email address will not be published.