Mediteren, wat brengt het je nou écht?

In een serie van 3 korte blogs ga ik in op de effecten die meditatie op je heeft op 3 gebieden:

- Fysiek

- Mentaal

- Emotioneel

Vandaag staat ons fysieke lichaam centraal en de invloed die je via meditatie kunt uitoefenen op je fysieke gesteldheid.

7 effecten van meditatie op het menselijk lichaam

Het hartritme harmoniseert
De bloedsomloop verbetert
De spijsvertering verbetert
Het brein krijgt meer voedingsstoffen
Het lichaam kan meer afvalstoffen afscheiden en zo ontgiften (detoxen)
De spieren, pezen en aderen ontspannen
De diepe spieren en het weefsel ontspannen

Doordat er rust ontstaat in je lichaam, is je lichaam in staat om zichzelf in balans te brengen. Hierdoor optimaliseren alle lichaamsprocessen. Een belangrijke hierbij is het hart: het gaat meer coherent kloppen wat doorwerkt in het hele lichaam, in de mind én in het energieveld om het lichaam heen. Bonus: ons energieveld “interacteert” met onze omgeving en zo beïnvloedt een meer coherent hartritme jouw leefomgeving en dus levenssituatie. Ervaar je stress, dan straal je een andere energie uit dan wanneer je je ontspannen voelt. Jouw veld reageert op andere velden en zo zie je dat reacties die je krijgt overeenkomen met hoe jij je voelt. Ook de omstandigheden die op je pad komen, trek je als het ware aan. Gelijke energieën trekken elkaar aan als magneten.

Meditatie beïnvloedt ons totale lichaam

Je hebt het al door: meditatie werkt echt op ieder lichaamsproces. Zo beïnvloedt het de celvernieuwing en zelfs ons DNA. Ja. Echt. Hier ga ik in een ander blog dieper op in (of kijk alvast op de Engelstalige website waar ik hier een vlog over heb opgenomen). 

7 fysieke redenen om te mediteren waarom meditatie zo gezond voor je is

Geleide meditaties volgen gericht op gezondheid?

In de meditatiebibliotheek op Patreon is een categorie speciaal voor gezondheid & zelfgenezing. Voor € 5,- per maand kun je onbeperkt mediteren. Je bent van harte welkom om lid te worden via onderstaande button, of ontdek meer via deze meditatie pagina.

Leave a Reply

Your email address will not be published.